Nieuws Pagina

Na selectie van het Menuitem Nieuws (pagina) wordt het volgende scherm getoond:

 

nieuwspaginaOverzicht

 

Het onderhoudsmenulinks toont een lijst met bestaande nieuws pagina's. Door een pagina te selecteren kunt u een bewerking uitvoeren op die pagina.

Links boven selecteert u in de keuzelijst 'Taal' eerst de taal waarin de nieuwspagina getoond dient te worden. Vervolgens selecteert u in de keuzelijst 'nieuws Config' de configuratie file die u hebt aangemaakt onder Nieuws Config. Verder kunt u ervoor kiezen alleen de nieuws pagina's te tonen waarbij het veld Tonen op ja of nee is ingesteld.

 

Toevoegen Nieuws Pagina

 

toevoegen

 

Klik in het onderhoudsmenu rechts op de knop ‘Toevoegen’. In het invoergedeelte verschijnt nu het volgende scherm:

 

Nieuws

 

De velden die u bij het onderdeel Nieuws (pagina)  in kunt vullen, hebben de volgende betekenis:

 

  • Een Nieuws config keuzelijst waarin u de config file die u heeft aangemaakt in het onderdeel 'Nieuws config' kunt selecteren
  • Een ‘Tonen’ veld waarmee u kunt aangeven of u de nieuws (pagina) wel of niet wilt tonen op de website.
  • Een ‘Titel’ veld waarin u de titel van de nieuws (pagina) invult.
  • Een ‘Lees_meer_tonen’ veld waarin u aangeeft of u bij het  nieuwsartikel een 'lees meer...' link wilt plaatsen. De introductie van het nieuwsartikel verschijnt dan op bijvoorbeeld de Homepage. Het volledige artikel wordt zichtbaar na selectie van de Lees meer link
  • Een ‘Lees_meer_Tekst’ veld waarin u de tekst aangeeft die u getoond wilt hebben als 'Lees meer tekst' (dit hoeft niet de tekst 'lees meer...' te zijn maar kan bijvoorbeeld 'Klik voor volledige artikel' zijn)
  • Een 'Terug_tonen' veld waarin u aangeeft of op de pagina waar de volledige inhoud van het nieuwsartikel wordt getoond een 'terug-link' getoond dient te worden.
  • Een 'Terug_tekst' veld waarin u de tekst van de terug-link kunt aangeven.
^ Naar boven