Uiterlijk website inleiding

In dit onderdeel wordt uitgelegd hoe het uiterlijk van de website beheerd kan worden.

Als eerste wordt bij aanmaak van de Databel website aan u gevraagd welke template u als basis wil hebben.

 

Welke templates gekozen kunnen worden kunt u bekijken op het template overzicht.

Nadat de template gekozen is kunt u zelf het uiterlijk van de website nog aanpassen met de volgende drie onderdelen:

 

 1. Config Website
  In het onderdeel Config Website van CMS website (CMS Website > Config Website)  kunt u de vormgeving van de website volledig beheren.
  Wat zit er in de header, wat in de footer, welke kleuren worden gebruikt, welke achtergronden, waar zit het menu, etc.

 2. Config Titels
  In de website worden op verschillende plaatsen titels gebruikt en een titel kent een aantal instellingen. Om de selectie van titels te vereenvoudigen is er een losse module (CMS Website > Config Titels) gemaakt waar gedefinieerd kan worden hoe de titels er uit kunnen zien, zodat deze door de gehele website makkelijk en eenduidig te selecteren zijn. Ook als het uiterlijk van een titel wordt aangepast, dan wordt dit automatisch uitgevoerd overal waar deze titel geselecteerd is.

 3. Config Knoppen
  In de website worden op verschillende plaatsen knoppen gebruikt en een knop heeft weer verschillende instellingen, zeker als het om het menu gaat. Om de selectie van knoppen te vereenvoudigen is en een losse module (CMS Website > Config Knoppen) gemaakt waar gedefinieerd kan worden hoe de knoppen er uit kunnen zien zodat deze door de gehele website makkelijk en eenduidig te selecteren zijn. Ook als het uiterlijk van een knop wordt aangepast, dan wordt dit automatisch uitgevoerd overal waar deze knop gebruikt wordt.

 

 

^ Naar boven