Nieuws reacties data

Maak je gebruik van reacties bij nieuws op je website? Dan kan dit privacygevoelige data opslaan zoals e-mailadressen. Hier leggen wij uit wat je kunt doen met deze opgeslagen data in je Databel onderhoudsomgeving:

 • Verwijder in ieder geval oude reacties die niet meer belangrijk zijn of reacties die niet getoond worden.
 • Als je het wel gebruikt maar er gebeurt eigenlijk weinig mee, dan gebruik de reacties niet meer door eerst alle reacties te verwijderen en dan het reageergedeelte uit te zetten in je site.

 

Gegevens van je nieuwsreacties inzien

Stap 1. Ga met je muis over de hoodmenuknop 'Nieuws' en klik op 'Nieuws Artikelen' in het uitklapmenu.

Stap 2. Selecteer aan de linkerzijde je nieuwspagina die je wilt bekijken door op 'Selecteer Nieuwspagina' te klikken, als dit veld grijs is en niet uitklapt als je erop klikt dan heb je maar 1  nieuwspagina en kun je deze stap overslaan.

Stap 3. Aan de linkerzijde staan de titel(s) van je nieuws artikelen, klik op het artikel waar je de reacties van wilt bekijken/wijzigen/verwijderen.

Stap 4. Scroll op de pagina helemaal naar beneden toe tot je de kop 'Nieuws (Reacties)' ziet staan. Hier staan alle namen van de personen die hebben gereageerd op het geselecteerde nieuwsartikel. Je kunt d.m.v. de iconen de gegevens bekijken/wijzigen of verwijderen.

 

Gegevens nieuws reacties wijzigen

 • Volg stap 1 t/m 4.
 • Klik op het potlood icoontje om de gegevens van deze persoon te wijzigen.

 

Gegevens nieuws reacties verwijderen

 • Volg stap 1 t/m 4.
 • Klik op het prullebak icoontje om de gegevens van deze persoon te verwijderen.

 

Nieuwspagina verwijderen

 • Om een nieuwspagina te verwijderen moet je eerst alle nieuwsartikelen verwijderen, volg hiervoor stap 1 t/m 3 en klik aan de rechterzijde op de knop 'verwijderen' voor ieder nieuwsartikel binnen de  geselecteerde nieuwspagina.
 • Ga met je muis over de hoofdmenuknop 'Nieuws' en klik op 'Nieuws Pagina' in het uitklapmenu.
 • Als je meerdere nieuwsmodules gebruikt met een eigen configuratie kies je eerst de juiste configuratie uit het menu aan de linkerzijde 'Selecteer Nieuws Config', gebruik je maar 1 configuratie dan is de juiste configuratie al geselecteerd.
 • Aan de linkerzijde staat de titel(s) van je nieuwspagina(s), selecteer de nieuwspagina die je wilt verwijderen.
 • Aan de rechterzijde staat de knop 'verwijderen' als je hierop klikt is de geselecteerde nieuwspagina verwijderd en kan men geen reacties meer achterlaten via deze nieuwspagina. 
 • Ga via CMS Website > Pagina's naar de pagina waar het gastenboek gekoppeld was. Als niet direct duidelijk is waar de pagina staat, klik dan aan de linker kant op 'Menu uitklappen' om je complete website menu te zien zodat je de pagina kunt vinden en selecteren door links op de gastenboek pagina te klikken.
 • Selecteer aan de rechterkant op 'Verwijderen' om de pagina te verwijderen. Let wel op dat je de goede pagina verwijdert, want de verwijdering is niet terug te draaien.

 

Tips

Tip 1: Test je wijzigingen door op je eigen website te kijken of de nieuwspagina ook echt weg is als je die verwijderd hebt.

Tip 2: Als je website meerdere talen bevat moet je dit ook voor de andere talen herhalen door linksboven de andere taal te kiezen na stap 1.

^ Naar boven